On-line učionica

7. aprila 2012.

Blogerski izazov

Filed under: Opšti — jelena100janovic @ 12:26 pm

Ovo je, inače, jubilarni 100-ti post na ovom blogu. Želela sam da bude malo drugačiji od ostalih. I, eto, desilo se da budem izazvana na jednom lepom blogu.

Međutim, ovo što ja pišem ovde nije pravi blog, pa nisam smatrala da treba ovde da se odazivam. Ovo je edukativni blog, osmišljen sa idejom da ga posećuju oni koji žele da uče, pa će i ovo biti edukativni post 😉

Šta je u stvari Blog?

Tehnički – blog je šablon za pisanje članaka na internetu. Ima određeni oblik u kome se najsvežije vesti pojavljuju na vrhu liste, a one starije ostaju niže. Može imati razne izglede, ali sistem ostaje isti. Sve što korisnik treba da uradi je da odredi kakav izgled i kakve vidžete (to su ovi natpisi i servisi koji se pojavljuju s desne strane) želi i da piše i objavljuje.

Sadržajno – blog je internet – dnevnik određene osobe. Zato i kažem da ovo nije pravi blog. Naravno, može služiti u razne druge svrhe: edukativne (kao što je ovaj i onaj na kome sam izazvana), promotivne, političke, …

Ko piše blogove?

Osoba koja vodi blog se naziva bloger. Ako želite da uspešno to radite, obično je potrebno da pratite i tuđe blogove, ako ni zbog čega drugog, bar da biste dobili sveže ideje. Dok to radite, nalazite zanimljive ljude i virtuelno počinjete da se družite – preporučujete dobre blogove, komentarišete na tuđim blogovima i tako…

Šta je blogerski izazov?

U tom dopisivanju i virtuelnom druženju, kao i u realnom, želite da saznate nešto više o tim svojim „virtuelnim prijateljima“ i tako nastaju blogerski izazovi. To je lista pitanja na koje izazvani blogeri odgovaraju, a onda smišljaju svoju listu pitanja i izazivaju druge blogere. U stvari, blogeri se igraju, a igra se širi kao lančana pisma.

Igrokvariš

Na kraju, ja sam poznati igrokvariš, sva lančana pisma i slične stvari koje dospeju do mene završe u kantici – realnoj ili virtuelnoj. Tako da sam i ovog puta pokvarila igru. Odgovorila sam na pitanja kolege Metodičara, ali neću postaviti svoja, niti ću dalje izazivati. Prosto – ovde će se ovaj krak igre završiti.

Nadam se da se blogokolege ne ljute. Vidim da su mnogi od onih koje bih izazvala već izazivani više puta i već odgovorili na gomile pitanja, pa ne bih dodavala.

Advertisements

3 komentara »

  1. Честитам колегинице! Сада очекујемо 1000-ти пост! Нека је са срећом!

    Komentar od Синиша Бубоња — 8. aprila 2012. @ 8:45 pm | Odgovor


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: